Nl En print deze pagina

Di 27 maart

  • Toegang
    Regulier: €12,- Korting: €7,00 Passe-partout: €42,- Passe-partout studenten: €24,-
  • Aanvang
    20:00 uur
  • Café open
    19:00 uur
  • Zaal
    Oosterhuiszaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

It's the food, my friend!

Kan de voedselproductie zonder chemie?

TAGS: debat, lezing, food, millieu

De toepassing van chemie in de landbouw ligt onder vuur. Drie prominente wetenschappers zoeken alternatieven in het genoom van plant en dier en in de kleinste levensvormen. Hoe beïnvloeden die ons en onze voedselproductie? En kunnen ze ons helpen om agrochemie te vervangen? 

Klik hier om een passe-partout  (incl. lunch tijdens de slotzaterdag) aan te schaffen voor alle vier debatten in de serie "It's the food, my friend! 2018": regulier tarief (€42,-), studententarief (€24,-).  

In deze editie

Waar liggen oplossingen? In nieuwe veredelingstechnieken zoals Crispr-cas? Of in ecologische methoden; inzetten van natuurlijke vijanden en beter begrijpen en benutten van het microbioom van de bodem? Zijn er productiesystemen die zowel de aarde als de mens dienen?

Sprekers:

  • Michel Haring (hoogleraar UvA) over de betekenis van nieuwe technieken voor veredeling en gewasbescherming voor het landbouwsysteem
  • Corné Pieterse (hoogleraar UU) over toepassing van kennis van het microbioom in bodem en plant
  • Johanna Fink-Gremmels (hoogleraar UU) over de kansen die onze kennis van het microbioom biedt voor dier en mens

Deze debatserie wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)
  • Agrifirm
  • Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO)
  • Rabobank
  • Triodos Foundation
  • Wereld Natuur Fonds
  • DO-it
  • Koppert B.V.
  • Eosta

Organisatie:
 • Wouter van der Weijden, Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu
 • Bert van Ruitenbeek, bureau Ecominds


Bel me terug Stel een vraag