Nl En print deze pagina

Wo 20 jun 2018

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

Begin van de zomer

Dienst voor ongelovigen

Jonge, eigenzinnige dienst met aandacht voor de wisseling van de seizoenen. In de drukte van de stad sta je één uur stil bij wat je belangrijk vindt.

Met een inspirerende preek door een bekende spreker – eerder waren onder anderen Marc-Marie Huijbregts, Boris van der Ham en Arjen Lubach te gast, Acteurs lezen gedichten en teksten. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten, onder meer uit het Kyteman Orchestra. Samengesteld en geleid door zangeres en theatermaakster Ricky Koole. De preek wordt gehouden door cabaretière en actrice Sanne Wallis de Vries. Ga zitten en laat je raken!

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog: "Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar die gaan uiteindelijk altijd over God, over het geloof of over de oplossing vinden in het hiernamaals. Aangezien ik niet geloof – of als ik geloof dan ook meteen in alles – vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovige naar hartenlust kunt meezingen. Ook gelovigen kunnen dat, volgens mij, prima."

Schermafbeelding 2018-05-03 om 17.31.17

Sanne Wallis de Vries door Ben Kleyn

Dit programma vond voorheen plaats in De Nieuwe Liefde. Vanaf september 2017 vinden de diensten plaats in de Rode Hoed.Bel me terug Stel een vraag