Nl En print deze pagina

Vr 1 december

 • Toegang
  €12,50 (toegangskaart), €7,50 (tot 30 jaar), €34,95 (dinerbuffet + toegangskaart)
 • Aanvang
  20:00 uur
 • Café open
  19:00 uur
 • Zaal
  Oosterhuiszaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

CLUB CLASSIQUE

Van klassiek tot klezmer

TAGS: Club Classique

Op deze avond nemen we je mee op reis door de wereld van de Joodse muziek. Op het programma staan werken van Joodse componisten zoals Gustav Mahler, maar ook muziek die geïnspireerd is op karakteristieke Joodse thematiek, zoals de Ouverture over Joodse thema’s van Sergej Prokofiev. 

Klezmer is van oorsprong Joodse bruiloftsmuziek die werd gespeeld door volksmuzikanten die geen noten konden lezen en dus ook geen klassieke muziek konden spelen. Olivier Patey, soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest, zal laten horen hoe hij uitblinkt in beide stijlen. De presentatie is in handen van Maartje Stokkers, musicologe en bekend als presentatrice van Radio 4.

Maartje Stokkers - Presentatie

Musici:
Frank van de Laar – Piano
Olivier Patey – Klarinet
Marleen Asberg & Myrthe Helder – Viool
Anna-Magdalena den Herder - Altviool
Leonard Besseling – Cello

Dineren

Beeld: ©Rob van Dam

***Muzikaal dinerbuffet***
Om 18.30 uur kunt u voorafgaand aan Club Classique dineren op de balkons van de Rode Hoed. Begeleid door de muzikanten van Club Classique genieten van een heerlijk buffet inclusief Club Classique's eigen wijnen. Dinerkaarten kunnen aangeschaft worden tot uiterlijk dinsdag 28 november 14.30 uur.

De Rode Hoed gaat overstappen op een ander systeem voor de verkoop van toegangskaartjes. Tot aan 1 januari is het nog mogelijk om kaartjes bij de Primera winkels te kopen. Daarna zijn kaartjes alleen nog beschikbaar via onze website en bij de receptie, die dagelijks geopend is van 8.30 uur tot 17.30 uur.

Organisatie: Club Classique i.s.m. Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag