Nl En print deze pagina

Di 19 sep 2017

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

1001 vrouwen in de Rode Hoed #2

Met Els Kloek, Hadassah de Boer en vele anderen

Laat je verrassen door beroemde, beruchte en opmerkelijke vrouwen uit de geschiedenis van Nederland. Adopteer ter plekke een vrouw en maak het tweede boek 1001 Vrouwen in de 20e eeuw van Els Kloek mogelijk. Een avond vol muziek en sprekers. Met o.a. Hadassah de Boer en Hedy d’Ancona.

De geschiedenisboeken staan vol helden en anti-helden van het mannelijke geslacht. Daarom legde Els Kloek en haar team een archief aan om vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis in kaart te brengen. Denk aan helden als Els Borst, Douschka Meijsing en Annie MG Schmidt, maar ook beruchtere figuren zoals Suze Arts, een kampbewaakster van kamp Vucht in WO2. 

Met: Hadassah de Boer, Dominique Engers, Ellen Nesbo, de Fiere Vrouwen, Jacques Klöters, Adéle Bloemedaal, Marcel Worms, Ursula Schoch, Hedy d’Ancona, Irma Boom, Martine Gosselink, Margo de Groot Coenen, Elly Kamp, Judikje Kiers en Eppo van Nispen.

Adopteer ter plekke een vrouw en maak het tweede boek 1001 Vrouwen in de 20e eeuw van Els Kloek mogelijk. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan 1001 Vrouwen in de 20e eeuw.

De Rode Hoed gaat overstappen op een ander systeem voor de verkoop van toegangskaartjes. Tot aan 1 januari is het nog mogelijk om kaartjes bij de Primera winkels te kopen. Daarna zijn kaartjes alleen nog beschikbaar via onze website en bij de receptie, die dagelijks geopend is van 8.30 uur tot 17.30 uur.

Organisatie: Stichting 1001-vrouwen, KNAW i.s.m. Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag