Nl En print deze pagina

Di 23 mei 2017

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

Daphne op Dinsdag

Dé talkshow zonder camera's en met alle tijd voor de gasten en een drankje tussen de bedrijven door. Elke derde dinsdag van de maand praat Daphne met een mix van bekende en onbekende Nederlanders. Dit keer met o.a. Susan Smit en Marion Pauw, Marjolijn van Heemstra en Zohre Norouzi.

Voor hun boek Hotel Hartzeer gingen Susan Smit en Marion Pauw te rade bij psychologen en neurologen maar ook Connie Palmen en Roos Vonk werden geconsulteerd. Dat was allemaal nodig om greep te krijgen op het slagveld en het thema van hun boek: liefdesverdriet. Twee bestseller auteurs die het meemaakten, overleefden en opschreven in een boek dat we vroeg of laat allemaal nodig zullen hebben.

Schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra raakte bevriend met Zohre Norouzi. Een 23 jarige Afghaanse vluchteling. Ze besloot haar te helpen. Dat ging al gauw geld kosten en daar vroeg Marjolijn iets voor terug. Haar verhaal. Het werd een alom bejubelde voorstelling met de naam ZOHRE. Ook wel een Afghaans-Nederlandse soap genoemd. Op 23 mei, vlak voordat de voorstelling naar Amsterdam komt, zijn ze te gast bij Daphne.

 

Rickey Gevers (31) is de bekendste hacker van Nederland, iemand die computernetwerken binnendringt door de beveiliging te kraken. De FBI kwam hem 12 jaar geleden op het spoor en hij zat 3 weken in een isoleercel. Tegenwoordig noemt hij zich ethisch hacker. Alleen maar voor de goede zaak. Hij laat ons de schellen van de ogen vallen maar gaat ons ook helpen. Want we doen met zijn allen heel veel fout op onze computer. En hoe eng is cyber crime? Wordt dat de nieuwe manier van oorlog voeren? Daphne vraagt het hem allemaal.

Ricky Gevers.jpeg

Hij is docent biomedische wetenschappen en kreeg onlangs de prijs voor docent van het jaar uit handen van minister Bussemaker. Met Daphne Bunskoek gaat hij in gesprek over DNA. Wat kan je DNA allemaal over je voorspellen?
In het AD stond deze week : 'Je dna laten uitpluizen om beter te worden op je werk. Het is de nieuwste trend'. Dr. ir Marc van Mil legt dit artikel en meer bij Daphne op de snijtafel.

Marc van Mil_prijs

Muziek: Onlangs nog genomineerd voor twee 3FM Awards staan Belle en Sebastiaan voor hun definitieve doorbrak bij het grote publiek met CUT_ . Ze komen uit Amsterdam en maken donkere elektronische popmuziek.

 

Organisatie: Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag