Nl En print deze pagina

Vr 12 mei 2017

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

Het Mestival

Open en bloot over de liefde

Liefde in 2017. Waar vinden we romantiek en commitment? Alles lijkt te kunnen tussen Tinder en tradities: samenwonen, trouwen, kinderen, maar ook meerdere partners tegelijk. Zijn datingtrends als ghosting en de hook-up culture de nieuwe modus operandi? Wat betekent dat voor genegenheid, binding en intimiteit? Waar sta jij als het gaat om liefde?

LET OP! Als je wilt mee-eten koop dan vóór dinsdag 9 mei een kaartje.

'Liefde is zonder grond, ze overvalt en verwondt ons', zo stelt de Duits-Koreaanse filosoof Han. Maar binnen het berekenende zelfbewustzijn van de moderne mens lijkt voor die irrationele, allesverslindende liefde weinig plaats. De liefde is van alle tijden, maar wat staat er nu op het spel? Is de romantische liefde te rijmen met de wensen en mogelijkheden van de millennial?

jangeurtzmarlethomsonMarle Thomson opent de avond met muziek. Deze Amsterdamse singer-songwriter zingt, raakt, verrast en betovert met haar 'Soulful Spacepop'. Daarna is het de beurt aan schrijver Jan Geurtz. Hij is auteur van meerdere bestsellers en vindt veel inspiratie in het boeddhisme. In zijn boek Verslaafd aan liefde stelt hij dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. In grote zaal laat Jan Geurtz zien hoe we onze behoefte aan andermans bevestiging kunnen veranderen in duurzaam en onafhankelijk geluk. 

Na de plenaire opening verkennen we in meer dan 20 workshops het moderne daten, goede relaties, ware (zelf)liefde, falen in de liefde, talen van de liefde, vriendschap, polyamorie en monogamie. Met ervaringsdeskundigen, wetenschappers, pick-up artists, tantra-masseurs, filosofen, schrijvers, dichters, dominees en love hackers onderzoeken we de schoon- en lelijkheid van liefde.

Goede relaties maken ons gelukkiger, dat staat vast. Dus in naam der liefde, uit je liefde en kom naar deze vruchtbare avond!

Check www.mestival.nl voor uitgebreide informatie over de workshops en gasten!

Programma:

Deuren open 19:00 uur
Eten in foyer 19:00 – 19:45 uur
Optreden Marle Thomson 19:45 – 20:00 uur
Openingslezing Jan Geurtz 20:00 uur
Workshop ronde 1 21:00 – 21:45 uur
Intermezzo 22:00 – 22:30 uur
Workshop ronde 2 22:45 – 23:30 uur
Borrelbeats 23:30 – 01:00

Kaarten:

- Toegangskaart: €15,-
- Toegangskaart met studentenkorting: €12,50
- Toegangskaart met CJP-korting: €10,-   (vanaf 18 jaar)

Kaarten inclusief diner:
- Toegangskaart + diner: €25,- 
- Toegangskaart + diner met studentenkorting: €22,50

Menu:

- Gebakken rijst
- Rendang daging, gestoofd rundvlees in pittige kokossaus
- Sambal goring buncis, kouseband met rode peper
- Sambaleitje

Vega:

- Gebakken rijst
- Tahu paniki, tofu in kruidige kokossaus
- Sambal goring buncis, kouseband met rode peper
- Sambaleitje

Organisatie: De Kwekerij i.s.m. Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag