Nl En print deze pagina

Ma 16 jan 2017

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

De Twee des Vaderlands: de Theoloog versus de Denker

'O, des vaderlands, dat zijn wel véél mensen de laatste tijd. Behalve ik dan, ik ben het net niet meer', zei prinses Beatrix een aantal jaren geleden – opgetekend in Vrij Nederland. Colet van der Ven en Daan Roovers onderzoeken in deze reeks de opdracht en de ambitie van de 'des vaderlandsen'. In het eerste deel: de Theoloog en de Denker, Janneke Stegeman en Marli Huijer. Hoe vatten ze hun taak op? Wat kan hun ambacht toevoegen aan het culturele en publieke debat?

De Theoloog: Janneke Stegeman (35) is gespecialiseerd in religie en conflict en houdt zich bezig met 'bevrijding' in allerlei contexten. Aan haar de vraag of voor haar de bijbel alleen een religieuze of ook een politieke inspiratie is.

De Denker: Marli Huijer (61) is Denker des Vaderlands. Zij heeft zich de afgelopen jaren beziggehouden met vluchtelingen, met discipline en met feminisme. Haar nieuwe boek gaat over Achterblijven.

Columniste Desanne van Brederode zal in de vorm van een gesproken column een actuele kwestie voorleggen aan beide 'des vaderlandsen'.

Beeld: Mohammad Abdulazez (Azouz)

Organisatie: Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag