Nl En print deze pagina

Di 13 maart

 • Toegang
  €5 inclusief drankje (korting: €2,50)
 • Aanvang
  20:00 uur
 • Café open
  19:00 uur
 • Zaal
  Oosterhuiszaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

Skin Deep 5: European Perspectives #glurenbijdeburen

TAGS: Debat

Gesprekken over huidskleur zijn vaak explosief, emotioneel of worden vermeden. In deze serie onderzoeken we waarom dat zo is en hoe het beter kan. Met volop ruimte voor twijfel, frustratie en humor. Met hosts Aldith Hunkar en Andrew Makkinga.

Het gesprek rondom huidskleur wordt ook buiten Nederland volop gevoerd. In de seizoensafsluiting van Skin Deep gaan we daarom de grens over. Door middel van geschiedenislessen en verhalen uit hun eigen leven, nemen internationale mediamakers, politici en activisten je mee door heel Europa.

Hoe praten onze Europese buren over huidskleur en inclusiviteit? Hoe verschillen we van elkaar en hoe komen we overeen? Wat kunnen we leren van elkaars verhalen, ervaringen en praktijken? En kunnen we eigenlijk spreken van een Europees debat over racisme en kolonialisme?

Engelstalig programma.

Host Aldith Hunkar is presentator en journalist. Ze werkte vijftien jaar lang als presentator en verslaggever voor het NOS-en Jeugdjournaal. Sinds 2007 heeft ze haar eigen bedrijf in film, fotografie en audiovisuele producties. Daarnaast is ze faculty member bij de Speakers Academy en modereert ze debatten, evenementen en conferenties.

Host Andrew Makkinga is presentator en momenteel werkzaam bij de NTR. Hij presenteerde op de radio 3VOOR12XL, op televisie De Battle en was panellid van Het Lagerhuis. Sinds 2007 doet hij iedere zomer verslag van North Sea Jazz Festival. Ook is hij verbonden aan het digitale themakanaal Cultura van de NTR.

Kunstenaar Charl Landvreugd maakt sculpturen, installaties, foto’s en video’s en werkt als curator en schrijver. Zijn jeugd in migrantenstad Rotterdam vormde de basis voor zijn denken over culturele identiteit en gemeenschap en een belangrijk thema in zijn onderzoek is de visuele uitdrukking van Afro-Europese kunstenaars. In zijn rubriek de Beeldcolumn toont hij werk dat aansluit bij het thema.

Organisatie: De Rode Hoed in samenwerking met de Gemeente Amsterdam.


Bel me terug Stel een vraag