Nl En print deze pagina

Di 6 maart

  • Toegang
    Regulier: €12,- Korting: €7,00 Passe-partout: €42,- Passe-partout studenten: €24,-
  • Aanvang
    20:00 uur
  • Café open
    19:00 uur
  • Zaal
    Oosterhuiszaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

It's the food, my friend!

Inspelen op klimaatverandering

TAGS: debat, lezing, food, millieu

De klimaatverandering gaat diep ingrijpen in ons voedselsysteem. Deze eerste avond kijken we met twee gerenommeerde denkers en doeners naar die impact in relatie tot de ecologische crisis, maar ook tot de groeiende sociale ongelijkheid in de wereld. 

Klik hier om een passe-partout  (incl. lunch tijdens de slotzaterdag) aan te schaffen voor alle vier debatten in de serie "It's the food, my friend! 2018": regulier tarief (€42,-), studententarief (€24,-).  

In deze editie

Niet alleen klimaatverandering, maar ook het klimaatbeleid gaat diep ingrijpen in onze samenleving en in ons voedselsysteem. We staan voor de taak om het voedselsysteem niet alleen klimaatneutraal maken (mitigatie), maar ook klimaatbestendig (adaptatie).

Omdat effectieve maatregelen geld kosten, zullen ze weerstanden oproepen. Niet alleen bij gevestigde belangen, maar ook bij sociale groepen die meer lasten dan lusten op hun bord krijgen. Kunnen we maatregelen aantrekkelijk maken voor alle groepen, van boer tot burger? Hoe koppelen we de ecologische en de sociale agenda?

Sprekers:

• Wouter van Dieren (Club van Rome en Springtij): hoe gaan we om met de enorme impact van klimaatverandering en klimaatbeleid
• Maurits Groen (MGMC) over slimme innovaties voor transitie in voedsel en energie (o.a. Kipster en Waka Waka)
• Videofragment met de Canadese schrijfster en activiste Naomi Klein

Wouter van Dieren
Foto: Wouter van Dieren

Deze debatserie wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)
  • Agrifirm
  • Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO)
  • Rabobank
  • Triodos Foundation
  • Wereld Natuur Fonds
  • DO-it
  • Koppert B.V.
  • Eosta

Organisatie:
 • Wouter van der Weijden, Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu
 • Bert van Ruitenbeek, bureau Ecominds



Bel me terug Stel een vraag