Nl En print deze pagina

Di 13 februari

 • Toegang
  €5 inclusief drankje (korting: €2,50)
 • Aanvang
  20:00 uur
 • Café open
  19:00 uur
 • Zaal
  Oosterhuiszaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

Skin Deep #4: Liefde – romantiek of politiek?

Verdiepende talkshow over zwart en wit

TAGS: gesprek, huidskleur, inclusiviteit

Gesprekken over huidskleur zijn vaak explosief, emotioneel of worden vermeden. In deze serie onderzoeken we waarom dat zo is en hoe het beter kan. Met volop ruimte voor twijfel, frustratie en humor. Met hosts Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa.

Love is blind. En toch daten, wonen en trouwen we vooral met mensen met dezelfde huidskleur. Een kwestie van opvoeding, omgeving of gewenning. En relaties tussen mensen die een culturele achtergrond delen, hebben meer kans van slagen. Logisch, toch?

Of speelt er stiekem meer in onze partnerkeuze? Kies je je geliefde met je hart, of ook met je hoofd? Welke (onbewuste) ideeën, over bijvoorbeeld schoonheid, status en succes, beïnvloeden onze aantrekkingskracht? Hoeveel rekening houd je met vrienden, (schoon)familie en de maatschappij? Is liefde ook politiek?

Op de drempel naar Valentijnsdag onderzoeken we de rol van huidskleur in romantische relaties en vragen we: hoe vrij zijn we in de liefde?

SPREKERS

Romana Vrede is actrice, moeder, Rotterdam en verliefd. Sinds 2016 is ze verbonden aan het Nationale Theater. Ze speelt daar momenteel in The Nation en heeft vorig jaar de toneelprijs Theo d’Or in de wacht gesleept voor haar rol in RACE. Over haar autistische zoon Charlie maakte ze de productie Who's afraid of Charlie Stevens. Ze werd gevraagd voor een vaste rol in de RTL-serie Moordvrouw, waar ze vanaf 21 januari te zien is als hulpofficier van justitie.

Kunstenaar Charl Landvreugd maakt sculpturen, installaties, foto’s en video’s en werkt als curator en schrijver. Zijn jeugd in migrantenstad Rotterdam vormde de basis voor zijn denken over culturele identiteit en gemeenschap en een belangrijk thema in zijn onderzoek is de visuele uitdrukking van Afro-Europese kunstenaars. In zijn rubriek de Beeldcolumn toont hij werk dat aansluit bij het thema.

Onze hosts zijn Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa. Andrew is presentator en momenteel werkzaam bij de NTR. Hij presenteerde op de radio 3VOOR12XL, op televisie De Battle en was panellid van Het Lagerhuis. Sinds 2007 doet hij iedere zomer verslag van North Sea Jazz Festival. Ook is hij verbonden aan het digitale themakanaal Cultura van de NTR. Stephanie studeerde Comparative Arts & Cultural Studies in Rotterdam. Ze werkt als art consultant, curator en kunstblogger en wordt vaak gevraagd voor opinieprogramma’s en magazines als De Nieuws BV, PS Het Parool en Grazia. Onder de naam C.A.S.H. adviseert, produceert en host zij voor projecten rondom de thema’s Culture - Arts - Self - Heritage. Dit seizoen is zij vaste tafeldame bij DWDD.

Skin Deep wordt gemaakt door deze redactie en is een samenwerking met de Gemeente Amsterdam. Beeld door Charl Landvreugd, Atlantic Transformerz - New York - Mike (2010).

Kijk hier de vorige edities van Skin Deep terug. De volgende editie van Skin Deep vindt plaats op 13 maart.

Organisatie: De Rode Hoed in samenwerking met de Gemeente Amsterdam.


Bel me terug Stel een vraag