Nl En print deze pagina

Ma 13 november

 • Toegang
  € 5,-
 • (CJP/studenten/ Stadspas/65+)
  € 4,-
 • Aanvang
  20:00 uur
 • Zaal
  Rode Hoed
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

Leesclub De ondergang van het Avondland - Oswald Spengler

Bucketlist Filosofie

TAGS: Leesclub

Filosoof Oswald Spengler beschrijft de opkomst en het verval van de grote wereldculturen en voorspelt het spoedige einde van de Westerse beschaving. Het boek sloeg in als een bom en de titel is synoniem geworden met het ondergangsdenken in het Interbellum, Deze leesclub is onderdeel van de publieksbijeenkomst over Spengler's werk op 20 november maar kan ook los gevolgd worden. 

De Leesclub Bucketlist filosofie is er voor de bezoekers die het werk echt willen lezen en bespreken onder leiding van filosofiedocent Sophie van Balen. De Leesclub Bucketlist filosofie is altijd op de maandagavond vóór de publieksbijeenkomst en van de serie Bucketlist filosofie, deze zal plaatsvinden op maandag 20 november.

Sommige boeken zijn zo invloedrijk dat ze symbool staan voor een tijdperk. Oswald Spengler's klassieker Untergang des Abendlandes is zo’n boek. Het eerste deel van het werk verscheen in 1918. Spengler beschrijft de opkomst en het verval van de grote wereldculturen en voorspelt het spoedige einde van de Westerse beschaving. Het boek sloeg in als een bom en de titel is synoniem geworden met het ondergangsdenken in het Interbellum. 

MEER INFORMATIE OVER DE PUBLIEKSBIJEENKOMST LEEST U HIER

KOOP HET BOEK HIERBel me terug Stel een vraag