Nl En print deze pagina

Wo 15 november

 • Toegang
  € 10,-
 • (studenten)
  € 7,50
 • Aanvang
  19:30 uur
 • Café open
  19:00 uur
 • Zaal
  Vrijburgzaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

Bloeiklas over het Leven

Wat moet je met eenzaamheid?

Voel jij je wel eens eenzaam? Eenzaamheid lijkt een taboe, zeker onder onze generatie. Hoe kan je nou eenzaam zijn als je zoveel vrienden hebt en alleen maar mooie foto's op Facebook zet? We praten soms over een dipje of depressie, maar is er eigenlijk iets aan te doen?

Waarom is eenzaamheid een taboe? Volgens studentenpastor en kweker Maarten Vogelaar leggen we onszelf (onbewust) een enorme druk op. “Een mens geldt in onze maatschappij als een ‘repareerbaar sociaal dier’. Eenzaamheid is een vorm van mislukt zijn, waar onmiddellijk iets aan moet gebeuren. En dan willen we het met campagnes en acties gaan oplossen. Maar een beetje eenzaamheid hoort gewoon bij het leven.”

Wat is eenzaamheid eigenlijk? In de kern gaat het om een gemis aan diepgaand contact. Techniek en vrijheid kunnen niet voorkomen dat je het leven als eenzaam ervaart. In de stad kun je je soms lelijk verloren voelen. Tijdens deze interactieve avond bespreken we verschillende vormen van eenzaamheid. Een kwetsbaar onderwerp, maar belangrijk om over door te praten. Hoe kan je zelfs positief eenzaam zijn?

Dit is de vierde avond in de serie Bloeiklas van De Kwekerij. Een persoonlijke en ontregelende broedplaats voor twintigers. Veel van de belangrijke keuzes die we maken komen voort uit zaken die we onbewust geloven. De hoogste tijd om dit eens te onderzoeken. Door welke ideeën of mensen word jij uitgedaagd? We delen persoonlijke ervaringen, bieden creatieve oefeningen, putten uit filosofische en religieuze bronnen en testen onze aannames. Speel jij nog op safe?

Organisatie: De Kwekerij i.s.m. Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag