Nl En print deze pagina

Ma 2 okt 2017

  • Zaal
    Vrijburgzaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

Bloeiklas over het Leven

Waarom willen we steeds iets nieuws?

Ben jij al uitgekeken op je iPhone 6? Of op je date, huis of werk? Waarom zijn we snel verveeld en afgeleid? Altijd op zoek naar iets nieuws? Socioloog Zygmunt Bauman noemt de moderne mens een toerist: we komen aan, vermaken ons, consumeren en vliegen weer weg - zonder echt verbinding aan te gaan. Waarom kunnen we niet meer volstaan met een 'saai' leven?

Volgens Bauman leven we in een 'vloeibare moderniteit' met een fragmentarisch karakter: ons werk bestaat steeds vaker uit korte projecten, romantische liefdesverbanden worden net zo makkelijk aangegaan als beëindigd en de wereld vereist dat we flexibel zijn. Ons leven is er op ingericht om snel van strategie of loyaliteit te veranderen. Wat doet het met ons, als alles inwisselbaar is? Het maakt vrijer en verrijkt met nieuwe ervaringen, maar maakt ook angstiger en eenzamer.

Wat hebben we als 'vloeibaar' mens nodig om een waardevol leven te leiden? Tijdens deze avond verkennen we de voor- en nadelen van twee populaire mensbeelden: de wijze grijsaard die tevreden op een bankje zit en daartegenover de levenslustige reiziger die een rijk netwerk heeft ontwikkeld. Hoe voorkom je dat je als mens een dolende toerist wordt of juist een wereldvreemde eigenheimer?

Dit is een Bloeiklas over het Leven van De Kwekerij. Een persoonlijke en ontregelende broedplaats voor twintigers in Rode Hoed. Veel van de belangrijke keuzes die we maken komen voort uit zaken die we onbewust geloven. De hoogste tijd om dit eens te onderzoeken. Door welke ideeën of mensen word jij uitgedaagd? We delen persoonlijke ervaringen, bieden creatieve oefeningen, putten uit filosofische en religieuze bronnen en testen onze aannames. Speel jij nog op safe?

Kaarten: € 10,- of € 7,50 (studenten) / Inclusief koffie/thee / Zaal open: 19:15 uur

De Rode Hoed gaat overstappen op een ander systeem voor de verkoop van toegangskaartjes. Tot aan 1 januari is het nog mogelijk om kaartjes bij de Primera winkels te kopen. Daarna zijn kaartjes alleen nog beschikbaar via onze website en bij de receptie, die dagelijks geopend is van 8.30 uur tot 17.30 uur.

Organisatie: De Kwekerij i.s.m. Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag