Nl En print deze pagina

Di 7 nov 2017

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

Is er een alternatief economisch model?

De riskante gok van 2008

TAGS: Hoorcollege

Na de financiële crisis van '08 heeft de ECB een verkeerd en riskant beleid gevoerd en doet dat nog steeds. In dit derde college gaan we het alternatieve economische model concreet toepassen op de financiële crisis van 2008 en het beleid van de Europese Centrale Bank. Met dit experiment worden de contouren van een andere economie geschetst. 

Sinds het midden van de jaren dertig van de vorige eeuw zijn de economische wetenschap en de economische politiek op het verkeerde pad geraakt. In deze serie colleges legt professor Lex Hoogduin uit waarom dat zo is, wat de gevolgen daarvan zijn tot de dag van vandaag en dat er een betere kijk op economische theorie en een betere economische politiek mogelijk is. Dit alternatieve model vormt de basis voor een kritiek op het beleid van de Europese Centrale Bank en voor een beter beleid. Tegen de achtergrond van dit alternatieve paradigma wordt de vraag besproken of er een einde moet en zal komen aan de globalisering en het perspectief op vooruitgang.

Met Prof. dr. Lex Hoogduin, hoogleraar Economics of Complexity and Uncertainty in Financial Markets and Institutions aan de Rijksuniversiteit Groningen.

19 december - Einde van de globalisering?

De Rode Hoed gaat overstappen op een ander systeem voor de verkoop van toegangskaartjes. Tot aan 1 januari is het nog mogelijk om kaartjes bij de Primera winkels te kopen. Daarna zijn kaartjes alleen nog beschikbaar via onze website en bij de receptie, die dagelijks geopend is van 8.30 uur tot 17.30 uur.

Organisatie: Home Academy i.s.m. Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag