Nl En print deze pagina

Ma 9 okt 2017

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

Is er een alternatief economisch model?

Een model dat rekening houdt met complexiteit

TAGS: Hoorcollege

Wat is een alternatief model voor de economie? En kan zo'n alternatief serieus genomen worden door experts. Traditioneel lossen we problemen op door te rekenen of rapporten te schrijven. Dat werkt niet voor de complexe problemen in een geglobaliseerde, gedigitaliseerde wereld. De oplossing daarvan kun je niet vaststellen, maar moet je ontdekken.

Sinds het midden van de jaren dertig van de vorige eeuw zijn de economische wetenschap en de economische politiek op het verkeerde pad geraakt. In deze serie colleges legt professor Lex Hoogduin uit waarom dat zo is, wat de gevolgen daarvan zijn tot de dag van vandaag en dat er een betere kijk op economische theorie en een betere economische politiek mogelijk is. Dit alternatieve model vormt de basis voor een kritiek op het beleid van de Europese Centrale Bank en voor een beter beleid. Tegen de achtergrond van dit alternatieve paradigma wordt de vraag besproken of er een einde moet en zal komen aan de globalisering en het perspectief op vooruitgang.

Een collegereeks met Prof. dr. Lex Hoogduin, hoogleraar Economics of Complexity and Uncertainty in Financial Markets and Institutions aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

7 november - De riskante gok van 2008
19 december - Einde van de globalisering?

De Rode Hoed gaat overstappen op een ander systeem voor de verkoop van toegangskaartjes. Tot aan 1 januari is het nog mogelijk om kaartjes bij de Primera winkels te kopen. Daarna zijn kaartjes alleen nog beschikbaar via onze website en bij de receptie, die dagelijks geopend is van 8.30 uur tot 17.30 uur.

Organisatie: Home Academy i.s.m. Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag