Nl En print deze pagina

Do 15 juni

 • Toegang
  €12.50, €34.95 (dinerbuffet + toegangskaart) en €7.50 (tot 30 jaar)
 • Aanvang
  20:00 uur
 • Café open
  19:00 uur
 • Zaal
  Oosterhuiszaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

CLUB CLASSIQUE

Reis door de Kosmos

TAGS: Club Classique

Harmonie, trillingen en golven zijn fundamentele verschijnselen in de natuurkunde. Genoteerd in wiskundige vergelijkingen zijn ze maar voor weinig mensen te doorgronden. Toch kan iedereen ze intuïtief begrijpen: bij het horen van een muziekstuk voelt de luisteraar direct wat ‘harmonie’ betekent. Hij hoort als het ware de vergelijking. 

In samenwerking met Yuri van Nieuwkerk (pianist en theoretisch fysicus) en Huub Rutjes (experimenteel fysicus en filmmaker) gaan wij aan de hand van live kamermuziek, natuurkundige experimenten en beeldmateriaal op zoek naar overeenkomsten tussen kunst en wetenschap.

Veel componisten verwerkten de leidende ideeën uit de wiskunde, natuurkunde en kosmologie in hun muziek. Dit strekt zich uit van de goddelijke harmonie van Johann Sebastian Bach tot de kosmische visioenen van Alexander Scriabin. Uitvoeringen van hun composities worden aan de hand van computeranimaties live als zichtbare trillingen in beeld gebracht. Musici spelen samen met zingende stroomstoten. Magneetvelden dienen als muziekinstrument.

Geen middel wordt deze avond geschuwd om de zinderende harmonie van de natuur voor het publiek tastbaar te maken.

Musici:
Yuri van Nieuwkerk – Piano/presentatie
Huub Rutjes - Presentator
Myrthe Helder & Rada Ovcharova – Viool
Emlyn Stam – Altviool
Leonard Besseling – Cello

Dineren

Beeld: ©Rob van Dam

***Muzikaal dinerbuffet***
Om 18.30 uur kunt u voorafgaand aan Club Classique dineren op de balkons van de Rode Hoed. Begeleid door de muzikanten van Club Classique genieten van een heerlijk buffet inclusief Club Classique's eigen wijnen. Het menu zal ter zijner tijd bekend gemaakt worden. 

Organisatie: Club Classique i.s.m. Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag