Nl En print deze pagina

Ma 22 mei 2017

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

Women in Saudi Arabia: Times of Change?

Henriette van Lynden lezing

TAGS: Lezing

Zoals ook aan de orde kwam in recente debatten, zijn vrouwen in Saoedi-Arabië nog altijd beperkt in hun mogelijkheden. Tegelijkertijd zijn er tekenen van geleidelijke verandering. Het economische hervormingsprogramma Saudi Vision 2030, dat in april 2016 werd gelanceerd, heeft geleid tot een hernieuwd debat over de positie van vrouwen in het land. Daarnaast zijn er meer vrouwen die actief zijn op de arbeidsmarkt, carrière maken en toonaangevende managementposities bekleden.


Live meekijken op de livestream? Kijk op www.rodehoed.nl/livestream


Hana AlSyead, Khalid Al-Khudair en Hala Aldosari zullen hun visie geven op het onderwerp en daarna met elkaar en met het publiek in discussie gaan. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur met aansluitend een borrel.

Hana AlSyead

Hana AlSyead is een lid van het senior member team van Olayan Financing Company, een toonaangevend familiebedrijf in Saudi-Arabië. Hana behaalde haar master in computer informatiesystemen aan Boston University en woonde programma's bij aan Harvard en Wharton. Voordat zij in 2001 begon bij Olayan, was zij werkzaam bij United Saudi Bank als Director of Marketing and Product Development. Voorafgaand aan haar huidige functie bij Olayan als Head of Diversity and Chairwoman of Olayan Women Network, gaf zij leiding aan de corporate communications afdeling.

Hana was bestuurslid van Women for Sustainable Growth, een non-profit organisatie in Zweden, gefocust op de ontwikkeling van vrouwen op professioneel terrein. Ook is zij lid van het Board of Directors Institute (BDI) en bestuurslid van de 30% Club GCC Chapter, dat erop gericht is de vertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende functies in de Golfregio te bevorderen. Hana zet zich in voor de economische inclusie van vrouwen door het geven van workshops en door het internationaal delen van haar ervaringen en successen. Haar werk op het gebied van diversiteit blijft zowel lokaal als internationaal de aandacht trekken en werd door het World Economic Forum erkend als een best practice.

Khalid Al-Khudair

Khalid Al-Khudair is oprichter en CEO van Glowork, een organisatie gericht op de positieverbetering van vrouwen op de arbeidsmarkt, die inmiddels duizenden vrouwen in Saoedi-Arabië aan een baan heeft geholpen. Glowork is hiervoor onderscheiden met ‘Best Innovation globally for job creation’ door de VN, ILO en de Wereldbank. In 2014 werd Al-Khudair gekozen tot ‘Young Global Leader’ door het World Economic Forum voor zijn werk op het gebied van sociaal ondernemerschap. Eerder was Al-Khudair Chief Operational Officer of Markets voor KPMG in Saoedi-Arabië, Koeweit en Jordanië. Hij is de auteur van het boekCommunicating Effectively in the Work Place en publiceert regelmatig in onder meer deHuffington Post. Al-Khudair is lid van het Steering Committee van het Ministerie van Werkgelegenheid van Saoedi-Arabië. 

Hala Aldosari

Hala Aldosari is gastonderzoekster aan het Arab Gulf States Institute in Washington, waar ze zich richt op vrouwenrechten in Saoedi-Arabië en de Golf. Aldosari promoveerde op een onderzoek naar geweld tegen vrouwen en de negatieve invloed op de gezondheid in Saoedi-Arabië. Ze werkte als medisch wetenschapper, docent, en manager in de gezondheidszorg en in het onderwijs in Saoedi-Arabië. In 2015 rondde ze een fellowship af aan de John Hopkins University. Momenteel leidt Aldosari een online project op het gebied van vrouwenrechten. Haar artikelen over sociale en politieke ontwikkelingen in Saoedi-Arabië zijn gepubliceerd in onder meer The GuardianForeign Affairs en Al Jazeera. In 2016 werd Aldosari onderscheiden met de Freedom Award door de Amerikaanse NGO Freedom House.  

U kunt zich aanmelden via DAM-lezingen@minbuza.nl onder vermelding van ‘lezing mei 2017’. Gelieve hierbij aan te geven met hoeveel personen u komt. De lezing is gratis toegankelijk.

De vorige lezing – ‘The Israeli-Palestinian Conflict: Past, Present, and Prospects’ – is hier te bekijken.

Organisatie: Ministerie van Buitenlandse Zaken


Bel me terug Stel een vraag