Nl En print deze pagina

Do 26 oktober

 • Toegang
  €15 / €12,50
 • Aanvang
  20:00 uur
 • Café open
  19:00 uur
 • Zaal
  Oosterhuiszaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

Mestival

Over dwalen, idealen en daden

TAGS: lezing, workshops

 'We dwalen door dit tijdperk, zonder te weten waar we heen moeten gaan en wat we aan het doen zijn'. Aldus hoofdspreker van deze editie van Mestival en Denker des Vaderlands René ten Bos. In verschillende workshops zoeken we een antwoord op de volgende vragen: Wat is de macht van de mens in deze tijd van grootschalige veranderingen? En wat hebben we nodig om niet te verdwalen?

Niet eerder waren de effecten van ons bestaan op de aarde zo duidelijk zichtbaar: opwarming van de aarde, massa-extinctie, migratiestromen en uitputting van grondstoffen. De consequenties van ons doen (en laten) zijn ingrijpend en onomkeerbaar. Juist in een periode van eindeloze mogelijkheden, blijkt onze manier van leven onhoudbaar. Wat kunnen millennials in deze onzekerheid betekenen? Hoe bepalen we wat waar is tussen alternative facts? Aan welk verhaal kunnen we ons vasthouden?

De één luidt de noodklok terwijl de ander zich vredig op de bank nestelt. Bepalen we zelf ons lot of wordt het bepaald? Heeft het nog wel zin om voor idealen te vechten? Of blijven de grote vragen onbeantwoord en is ronddolen onze nieuwe modus? Tijdens dit Mestival dompelen we ons onder in de ondoorzichtige realiteit van de 21e eeuw. Samen met allerlei initiatieven die praktische oplossingen bieden, nemen we de uitdagingen van onze tijd onder de loep. Zonder cynisme, zodat je kunt zien wat er kan en hoe.

 

Programma:
Deuren open 19:00 uur
Eten in foyer 19:00 – 19:45 uur
Openingslezing René ten Bos 20:00 - 20:30 uur
Workshops 20.30 - 23:30 uur
Borrelbeats 23:30 – 00:30 uur

Een kaartje kost €15, met diner €25. Studenten of CJP'ers krijgen €2,50 korting.


Buffet maaltijd (af te halen bij de keuken)

Basmatirijst
Chana Masala, Kikkererwtencurry  met  kokos en yoghurt
Urad Dal, zwarte linzencurry, gestoofd met tomaat
Palak Paneer, spinazie curry met gebakken paneer (Indiase kaas)
Komkommer salade met munt


 

 

Organisatie: De Kwekerij i.s.m. Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag