Nl En print deze pagina

Di 11 april

  • Toegang
    € 12,-
  • Studenten
    € 7,-
  • Aanvang
    20:00 uur
  • Café open
    19:00 uur
  • Zaal
    Oosterhuiszaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

Naar een gezonder voedselaanbod

Positive Health

TAGS: It's the food, my friend!

Een nieuwe bredere definitie van gezondheid, Positive Health, gaat niet louter uit van lichamelijke gezondheid, ofwel ontbreken van ziekte, maar ook van iemands welbevinden en regie over het eigen leven, verdeeld over zes levensdomeinen. Minder gericht op controle, meer gericht op adaptatie. 

Ofwel hoe kun je de mogelijkheden en veerkracht van het individu versterken om de fysieke en mentale uitdagingen in het leven aan te kunnen? Welke voeding past daar bij en kan dat ook positief uitpakken voor de planeet? Hoe kunnen we daar al op jonge leeftijd mee beginnen, bijvoorbeeld vanuit de voedsellessen die door YFM en CBL worden bepleit? Wat kunnen lokale overheden hieraan bijdragen?

Keynote sprekers:
Machteld Huber over positive health, Institute for Positive Health, met een nieuwe kijk op gezondheid en de rol van voedsel daarin
Corné van Dooren, Voedingscentrum, over combi's van gezonde en duurzame voeding
Reflecties vanuit de Nederlandse praktijk:
Dr. Maurits de Brauw, chirurg o.a. maagverkleiningen, Slotervaartziekenhuis
Coosje Dijkstra (Vrije Universiteit), over voeding in achterstandswijken
Jorrit Kiewik, YFM, over voedsel in het onderwijs

Gespreksleider: Felix Rottenberg

Organisatie: Wouter van der Weijden, Stichting Centrum voor landbouw en Milieu, Bert van Ruitenbeek, bureau Ecominds en Felix Rottenberg in samenwerking met de Rode Hoed. Partner: Youth Food Movement


Bel me terug Stel een vraag