Nl En print deze pagina

Za 13 mei

  • Toegang
    € 20,-
  • Studenten en Trouw-lezers
    € 12,-
  • Aanvang
    11:00 uur
  • Café open
    10:30 uur
  • Zaal
    Oosterhuiszaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

Nederland gidsland in de transitie van voedselsystemen?

It's the food, my friend!

TAGS: It's the food, my friend!

De klimaatproblematiek gaat veel eisen van ons landbouw- en voedselsysteem en van de onze voedselconsumptie. Nederland geldt voor veel mensen als agrarisch gidsland. We zijn 's werelds tweede exporteur van landbouwproducten, waaronder pootaardappelen, zaden, groenten, vlees en zuivel. Daarnaast zijn we een grote speler in apparatuur zoals melkrobots en vooral ook in kennis. Uit alle werelddelen komen studenten naar Wageningen.

Maar hoe houdbaar is deze exportpositie? En ‘gidsen’ we in de juiste richting ? Kan de landbouw bijdragen aan bodemherstel en klimaat door CO2 als organische stof  in de bodem op te slaan?

We gaan in gesprek met hoofdrolspelers en vernieuwers, waarbij de zaal kan meediscussiëren en stemmen over verschillende stellingen.

Inclusief lunch en proeverij van ‘vegetarisch vlees’.

In de lunchpauze kunt u ook uw ‘voedselafdruk’ laten berekenen door het Voedingscentrum

Pieter Jelle Beers, HAS Hogeschool Den Bosch, over transitiemodellen
Berry Marttin, bestuur Rabobank, over de rol van de bank in de wereldwijde landbouwtransitie
Catharinus Wierda, Solidaridad, over duurzame landbouwtransitie inclusief kleine boeren
Jaap Korteweg, Vegetarische Slager, over de transitie van dierlijk naar plantaardig vlees in de praktijk

Gespreksleider: Felix Rottenberg

16food-mw16030

Organisatie: Wouter van der Weijden, Stichting Centrum voor landbouw en Milieu, Bert van Ruitenbeek, bureau Ecominds en Felix Rottenberg in samenwerking met de Rode Hoed. Partner: Youth Food Movement


Bel me terug Stel een vraag