Nl En print deze pagina

Di 1 nov 2016

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

Populisme en de pers

Een schreeuw om aandacht in het publieke debat

TAGS: Debat

De Nederlandse pers worstelt al sinds begin jaren tachtig, toen Hans Janmaat en zijn Centrumdemocraten hun intrede deden, met populisme in het publieke domein. Hoeveel aandacht is op zijn plaats? Op welke wijze moeten prominente vertegenwoordigers van deze partijen worden behandeld? En is de rol van de media met de opkomst van social media wezenlijk veranderd?

In België legden kranten, radio- en televisieprogramma's lange tijd een cordon sanitaire om het Vlaams Blok. In Duitsland, Frankrijk en Engeland worden prominenten van de AfD, het Front National en UKIP anno 2016 door alle media uitvoerig geïnterviewd.

Ook in Nederland is er meer ruimte in de media voor de populistische stem, aan beide zijden van het politieke spectrum.

Zes maanden voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer wisselen Remco Meijer (de Volkskrant), Pieter Klein (RTL Nieuws), Wierd Duk (Algemeen Dagblad) en Wilma Haan (Het Parool) onder leiding van Frenk van der Linden ervaringen uit over hun omgang met populisten.

Met een inleiding van emeritus-hoogleraar politicologie Meindert Fennema.

Aanbieding combiticket journalistiek 1 & 2 november:

Voor het gereduceerde tarief van €15 bieden wij u een combiticket aan voor "Populisme en de pers" op 1 november en "Nieuw Licht: op media, journalistiek en kijkcijfers" op 2 november. 

Organisatie: Rode Hoed i.s.m. de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)


Bel me terug Stel een vraag