Nl En print deze pagina

Di 29 nov 2016

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

Bert Keizer kiest: medische vooruitgang gaat over lijken

Je kunt geen omelet maken zonder eieren te breken. In de geneeskunde jubelen ze al jaren over de omelet, maar dit keer kijken we eens naar de gebroken eieren. Gastcurator Bert Keizer koos als tweede programma voor een avond over de spaanders van de vooruitgang in de medische wetenschap.

De heupkop-vervanging, de hartchirurgie, de chemotherapie, het ging allemaal niet vanzelf. De weg naar een succesvolle behandeling is geplaveid met mensenoffers die gebracht worden in het land van de chemo en de experimentele chirurgie. Hoe ging het toen, vijftig jaar geleden bij de eerste harttransplantatie en de lobotomie? En hoe gaat het nu? In welke opzichten blijft geneeskunde een beschadigende bezigheid?

Te gast zijn Anno van der Tol (medisch historicus, gepensioneerd longchirurg), Mariska Koster (Sr. Medisch Adviseur bij Zilveren Kruis/Achmea), Noortje Jacobs (medisch historicus, onderzoeker), Hans van Santen (huisarts en hoofdredacteur Medisch Contact) en Bert Keizer (arts en filosoof). Met Daan Roovers als moderator.

Organisatie: Rode Hoed


Bel me terug Stel een vraag