Nl En print deze pagina

Di 27 sep 2016

  • Zaal
    Oosterhuiszaal
  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
 
Terug naar overzicht

Als mijn geheugen me niet bedriegt

TAGS: Lezing

Als je op oudere leeftijd te horen krijgt dat je vader niet je biologische vader is, wat doet dat met je herinneringen? Wat gebeurt er in je geheugen als aan het licht komt dat je bent bedrogen door een geliefde en het tot je doordringt dat het bedrog al een tijd gaande is? Veranderen je herinneringen aan een vriend of een dierbare als later blijkt dat hij een ernstig delict heeft gepleegd?

Over dit soort kwesties gaat het nieuwe boek Als mijn geheugen me niet bedriegt van schrijver en wetenschapper Douwe Draaisma. Hij gaat erover in gesprek met Mieke van der Weij. Aanwezig is ook fotograaf en tijdreiziger Eddo Hartmann van het project Hier woont mijn huis: een fotoserie van Hartmanns ouderlijk huis dat hij – jaren nadat hij het ontvluchtte – vrijwel ongeschonden aantrof en fotografeerde. Schrijver en journalist Hans Maarten van den Brink geeft aan het einde van de avond zijn visie op een van de thema's die Draaisma in zijn boek aansnijdt.

Douwe Draaisma is hoogleraar Geschiedenis van de Psychologie aan de Groningse universiteit en is auteur van o.a. Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt (2001), dat in vijfentwintig talen is vertaald en zowel literaire als wetenschappelijke onderscheidingen in Nederland en het buitenland verwierf.

Organisatie: Rode Hoed i.s.m Historische Uitgeverij en boekhandel Scheltema


Bel me terug Stel een vraag