Nl En print deze pagina
Volkskrant op zondag

Volkskrant op zondag

Eens per maand organiseert de redactie van de Volkskrant samen met de Rode Hoed een debat naar aanleiding van de actualiteit. Met bekende gasten en onder leiding van redacteuren en vaak ingeleid door één van de vaste columnisten van de krant. 

Programma

Zondag 11 september 2016: CLINTON VS TRUMP.

De race naar het presidentschap in Amerika gaat zijn eindfase in. Wint voor het eerst een vrouwelijke kandidaat? Of gaat Trump toch Clinton verslaan? Is dat erg? En wat betekent de uitslag voor Nederland?

Interview door Paul Brill met Ivo Daalder, van oorsprong Nederlands politicoloog, nu verbonden aan de Chicago Council on Global Affairs, tussen 2009 en 2013 VS-ambassadeur bij de NAVO.

Aanluitend debat over de hitte van de strijd met oud-correspondenten Arie Elshout (de Volkskrant), Charles Groenhuijsen (ex-NOS, auteur Iedereen houdt van mij, over Trump) en Twan Huys (Nieuwsuur, auteur De Clintons) en met een terugblik op 11 september, die dag 15 jaar geleden.

Gespreksleiding: Philippe Remarque, hoofdredacteur de Volkskrant.

 

Zondag 9 oktober 2016: Het spel en de knikkers.

Hoe verdient Nederland straks zijn geld? Waar halen we in de toekomst onze economische groei vandaan? Of mag het allemaal wel een onsje minder, met onze groeiobsessie? 

Daarover debatteert Volkskrant-columnist Frank Kalshoven – wiens column 'Het spel en de knikkers' dit jaar zijn twintigste verjaardag viert – met: Sadet Karabulut (SP), Barbara Baarsma (Rabobank), Harold Goddijn (TomTom) enMichaël van Straalen (voorzitter MKB Nederland). 

Met een column van de winnaar van de lezerswedstrijd 'Schrijf zelf maar eens een knikker'. 

Gespreksleiding: Pieter Klok, plaatsvervangend hoofdredacteur van de Volkskrant. 

 

Zondag 13 november 2016: 

 

Zondag 11 december 2016:


Zondag 15 januari 2017:

 

Zondag 12 februari 2017:

 

Zondag 12 maart 2017:

 

Zondag 2 april 2017:

 Beeld: Guus Dubbeldam 

 


Bel me terug Stel een vraag