Nl En print deze pagina
Skin Deep: verdiepende talkshows over zwart en wit

Skin Deep: verdiepende talkshows over zwart en wit

Gesprekken over huidskleur zijn vaak explosief, emotioneel of worden vermeden. In deze serie onderzoeken we met hosts Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa waarom dat zo is en hoe het beter kan. Met volop ruimte voor twijfel, frustratie en humor. 

Skin Deep wordt gemaakt door deze redactie en is een samenwerking met de Gemeente Amsterdam. Beeld door Charl Landvreugd, Atlantic Transformerz (2010).

 

Dinsdag 13 maart: Skin Deep #5: European Perspectives #glurenbijdeburen
klik hier voor meer info en kaarten

In de seizoensafsluiting van Skin Deep gaan we de grens over. Door middel van geschiedenislessen en verhalen uit hun eigen leven, nemen internationale mediamakers, politici en activisten je mee door heel Europa.

 


Dinsdag 13 februari Skin Deep #4: Liefde – romantiek of politiek?
klik hier voor meer info en kaarten

Love is blind. En toch daten, wonen en trouwen we vooral met mensen met dezelfde huidskleur. Een kwestie van opvoeding, omgeving of gewenning. En relaties tussen mensen die een culturele achtergrond delen, hebben meer kans van slagen. Logisch, toch? De gasten tijdens deze 4de editie van Skin Deep worden binnenkort bekend gemaakt. 

 

Dinsdag 12 december: #3: Wie mag wat? Over protest, politie en pigment klik hier voor meer info en kaarten

Iedere Nederlander heeft dezelfde mensenrechten - recht op vrijheid en bescherming, op meningsuiting en demonstratie. Tenminste, dat zegt de wet. De praktijk is ingewikkelder. Want wie heeft de ruimte om kritisch te zijn? Wie mag zich verzetten en hoe? Wie krijgt gelijk en welke kant kiest de krant? Vanavond onderzoeken we neutraliteit en realiteit, (on)rechtvaardigheid en wantrouwen en de samenleving die we willen zijn.

 

Dinsdag 14 november: #2 Hoe te (blijven) praten en #staywoke - klik hier voor meer info en kaarten

We benoemen, analyseren en doorbreken belemmeringen in het gesprek over huidskleur en racisme. We gaan op zoek naar de energie om wakker te blijven, op te laden en vol te houden. We onderzoeken manieren om elkaar erbij te houden. En we stellen de vraag: wanneer zijn we wel uitgepraat?

Met host Aldith Hunkar en gasten Sylvana Simons, Eugène Sutorius, Gideon 'Gikkels' Everduim, Janice Deul, Dorothy Blokland, Babs Gons, Elten Kiene en Charl Landvreugd.

 

Woensdag 18 oktober: #1: rolmodellen & (on)zichtbaarheid - klik hier voor meer info en kaarten

Tijdens Black Achievement Month bespreken we het belang van rolmodellen. Zie je jezelf overal? Of bijna nooit? En hoe - positief of negatief? Voorbeelden die op je lijken, zijn belangrijk voor inspiratie, dromen en doelen. Eerlijke representatie in de media heeft effect op het beeld dat we hebben van onszelf en elkaar. Want wat je niet ziet, kun je ook niet nadoen. Vanavond onderzoeken we hoe die representatie precies werkt. Wie zie je en wie niet? Hoe zie je jezelf? En anderen? 

Hosts Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa praten met Noraly Beyer, Charl Landvreugd, Jiska Engelbert, Aldith Hunkar, Seada Nourhussen en Simone Kukenheim.

 
Bel me terug Stel een vraag