Nl En print deze pagina
Lezingen Rode Hoed

Lezingen Rode Hoed

De Rode Hoed heeft een lange geschiedenis van publiekelijk spreken. Vele bijzondere lezingen vinden hier plaats en deze traditie wordt nog altijd voortgezet.

Programma

5 september 2016: Elsevier/H.J. Schoo-lezing met Edith Schippers. De paradox van de vrijheid.

Edith Schippers (1964) houdt de publiekslezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier, die de lezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politiek seizoen. De Elsevier/H.J. Schoo-lezing is genoemd naar H.J. Schoo, de in 2007 overleden voormalig hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

Vorig jaar werd de Elsevier/H.J. Schoo-lezing gehouden door Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. Eerdere sprekers waren Frans Timmermans, toenmalig minister van Buitenlandse Zaken en premier Mark Rutte.

Schippers is sinds 14 oktober 2010 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, eerst in het kabinet-Rutte/Verhagen en sinds 5 november 2012 in het kabinet-Rutte/Asscher. Voor haar ministerschap was ze voor de VVD lid van de Tweede Kamer.

Beeld: ©Olivier Middendorp

 

 

18 september 2016: Abel Herzberglezing door Arnon Grunberg. Werelddominantie.

Arnon Grunberg spreekt de 27ste Abel Herzberglezing uit met de titelWerelddominantie.

In 'Werelddominantie' onderzoekt Arnon Grunberg het verband tussen oorlog, vluchtelingen, zondebokken en sekstoerisme.

De Abel Herzberglezing wordt sinds 1990 in samenwerking met Trouw georganiseerd. Prominenten spreken een lezing uit ter nagedachtenis aan de advocaat, procureur, toneel- en (kroniek)schrijver en essayist Abel Herzberg (Amsterdam, 1893-1989).

 

 

..maart 2017: Kees Fenslezing


..april 2017: Kousbroeklezing

 

..mei 2017: De Gidslezing
Bel me terug Stel een vraag