Nl En print deze pagina
Henriette van Lynden Lezing

Henriette van Lynden Lezing

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert de Rode Hoed op regelmatige basis de Henriette van Lynden Lezing, over actuele vraagstukken in de internationale politiek. Toegang is gratis, aanmelden verplicht.

Henriette van Lynden-Leijten (1950 – 2010) was een toegeweid en geliefd Nederlandse diplomaat die op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkaner overleed. Klik hier voor een artikel van de Volkskrant over Henriette van Lynden.

Donderdag 7 december: Libya: Prospects for Peace and Reconciliation - klik hier voor meer info en kaarten

Ruim zes jaar na de opstand van februari 2011 die het einde inluidde van het regime van Qadhafi, is Libië een diep verdeeld land, dat met ernstige problemen te kampen heeft. Zowel de Libische bevolking als de internationale gemeenschap hebben belang bij de transitie naar een vreedzame, veilige en rechtvaardige staat. Deze lezing zal daarom zijn gewijd aan de instabiliteit in Libië en aan de perspectieven op vrede en nationale verzoening. Met Youssef Sawani, Tarek Mitri, en Claudia Gazzini.

 

Donderdag 9 november: Syria: Who Will Win the Future? - klik hier voor meer info en kaarten

Deze lezing was gewijd aan de oorlog in Syrië en aan de perspectieven op een oplossing voor dit verwoestende conflict. Met Nikolaos van Dam en Hadi al-Bahra.

 
Bel me terug Stel een vraag