Nl En print deze pagina
Team de Kwekerij

Team de Kwekerij

Maarten Vogelaar

Projectleider Maarten Vogelaar (29) is studentenpastor. “Elke student verlangt naar kennis, liefde of waardering. Maar veel studenten kunnen hun verlangen niet verwoorden of zelfs sturen. 'Ik heb heel veel ambitie, maar ik weet niet zo goed waar het op te richten', zo zei een student. Dit raakt mij. Ik verlang ernaar om studenten tot bloei te brengen. Hun (onbewuste) worsteling is voor mij als oud-student politicologie en filosofie herkenbaar. Daarom geef ik praktische cursussen en nodig ik studenten uit om iets van het christelijk geloof te ontdekken. Daarvoor zoek ik nadrukkelijk nieuwe wegen door aandacht te vragen voor kennis van jezelf, karaktervorming, levenswijsheid en zingeving. Een christelijke luis in de pels van de status quo. 

 

Guy Wijnen

Guy Wijnen (26) ziet de vele kansen en mogelijkheden van het leven. Evenals de uitdagingen die daarbij komen kijken. Als arbeid- en organisatiesocioloog interesseert hij zich in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de manieren waarop mensen hun werk vormgeven. Sinds 2012 is Guy actief in het geven van training in persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsvaardigheden en arbeidsmarktoriëntatie. De Kwekerij is voor hem een plek waar inzicht en inspiratie, de persoonlijke groei van twintigers kracht bij zetten. Open blijven staan voor nieuwe inzichten, balans houden, en zijn energie inzetten voor datgene wat zijn hart sneller laat kloppen, maken Guy een gelukkig mens. De verbinding maken tussen het persoonlijke en het professionele doet hij o.a. in de bloeiklassen voor twintigers en young professionals.


Onze geweldige oud-stagiaires:

iris_kwekerij

Iris Buijs (23). Ik ben een goed voorbeeld van een zoekende twintiger. Bijna 23 jaar, met een bachelor psychologie in the pocket, heb ik nu een tussenjaar. Sinds de zomer merk ik dat ik veel meer reflecteer op mezelf: hoe kom ik over op anderen? Wat wil ik van mezelf laten zien? Waar wil ik nog in groeien? Met als doel: mezelf goed genoeg vinden. Want hoe vet is het om te realiseren dat ik altijd nieuwe dingen over mezelf zal leren en ontdekken?! Afgelopen half jaar heb ik stage gelopen bij de Kwekerij; een geweldige plek om dit allemaal toe te passen en mezelf nog beter te leren kennen. Nu ben ik verder geroeid binnen de Kwekerij als Kweker bij de Masterclass Liefde waar ik de kennis die ik over mijn zesjarige relatie heb overdraag op andere twintiger met relaties. 

 

ykekwekerij

Yke de Boer (23). Met mijn bachelor neuropsychologie en neurowetenschappen in de zak en vers teruggekeerd uit een half jaar Berlijn zet mijn zoektocht zich voort bij de Kwekerij. Vragen als wie ben ik, wat wil ik en waar wil ik naartoe springen niet meer dan eens in mijn gedachten omhoog. Terwijl ik het nodig vind om de tijd te nemen om dingen te doen waar ik me goed bij voel, vind ik het ook niet onbelangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik ben van mening dat deze zoektocht onder veel twintigers speelt, en dat velen van hen zich er eigenlijk niet bewust van zijn. Ik vind het belangrijk om andere twintigers wakker te schudden en een ruimte te bieden voor onderwerpen die ons allemaal bekend voorkomen. 

 

colettekwekerij

Colette Laseur (23). Stagiaire bij de Kwekerij, mede-twintiger, socioloog en filosoof in spé. Zo ben ik de persoon die altijd op feestjes uitvoerige gesprekken over het leven voert. Niet voor niets kwam ik dus bij de Kwekerij terecht. Mijn onderzoek naar diversiteit op de UvA deed mij inzien dat twintigers hun weg moeten vinden in een wereld vol hokjes en stereotypen. De hang naar authenticiteit en tegelijkertijd mee moeten gaan in de stroom van het presteren levert soms duivelse dilemma's op. De Kwekerij biedt mij de ruimte om vanuit een publieke functie bezig te zijn met onderwerpen die mij aan het hart gaan. 
Bel me terug Stel een vraag