Nl En print deze pagina
Bloeiklas over het Leven

Bloeiklas over het Leven

Guido van Voornveld

Guido van Voornveld (35). Ik werk als adviseur leren en ontwikkelen bij Ludens Talentontwikkeling. In de drukte van ons werk en sociale leven is er weinig tijd om stil te staan. Wat heeft nu echt betekenis in mijn leven en waar vind ik inspiratie en bezieling? Mijn ervaring is dat ontwikkelen en leren niet gaat zonder tijd voor reflectie en delen met anderen. Dat is wat we in de avonden met Christian Lab doen. Ik hoop dat deze cursus iets van de rijkdom kan overbrengen die de christelijke cultuur aan onze samenleving heeft gegeven. Minstens zo belangrijk als de inhoud van de avonden is de sfeer waarin de ontmoeting plaatsvindt. Mijn ervaring is dat deze avonden een 'vrijplaats' kunnen zijn voor het stellen van vragen die er echt toe doen.

 

Roos Nootermans

volgt

 

michiel van dam

Michiel van Dam (31). Een jongen met een kritische houding naar de wereld. Gedurende zijn leven haalde hij veel plezier uit zijn studie politicologie, overtuigd atheïsme en het discussiëren daarover: ‘Toen ik voor de Kwekerij werd gevraagd, kon ik alleen maar enthousiast meedoen met dit prachtige initiatief. Daarnaast heb ik veel heftige wendingen in mijn leven gehad en ik vind het geweldig om anderen te inspireren met mijn harde levenslessen tijdens de Masterclasses over het Leven.’


Maarten Vogelaar

Projectleider Maarten Vogelaar (29) is studentenpastor. “Elke student verlangt naar kennis, liefde of waardering. Maar veel studenten kunnen hun verlangen niet verwoorden of zelfs sturen. 'Ik heb heel veel ambitie, maar ik weet niet zo goed waar het op te richten', zo zei een student. Dit raakt mij. Ik verlang ernaar om studenten tot bloei te brengen. Hun (onbewuste) worsteling is voor mij als oud-student politicologie en filosofie herkenbaar. Daarom geef ik praktische cursussen en nodig ik studenten uit om iets van het christelijk geloof te ontdekken. Daarvoor zoek ik nadrukkelijk nieuwe wegen door aandacht te vragen voor kennis van jezelf, karaktervorming, levenswijsheid en zingeving. Een christelijke luis in de pels van de status quo. 

Bel me terug Stel een vraag