Nl En print deze pagina
De Kwekerij

De Kwekerij

De Kwekerij biedt in samenwerking met de Rode Hoed een plek voor twintigers om samen levenswijsheid te ontdekken en in praktijk te brengen.

Tussen de feestjes, baantjes en colleges onderzoek je het leven, om te merken dat je langzaam volwassen wordt. Maar hoe doe je dat? De plekken waar studenten worden opgeleid brengen vooral kennis over, maar de meeste levensvragen van studenten komen niet aan de orde. Hoe ga je om met alleen-zijn, de waarde van je werk, liefde, geluk, succes, ziekte en natuur?

De Kwekerij wil studenten een plek bieden waar je kwetsbaar mag zijn, waar sloomheid en diepgang gewaardeerd wordt en waar je elkaar kunt helpen op de weg naar volwassenheid. Ongeacht waar je vandaan komt of hoe je in het leven staat. Waar helderen lichten kunnen rijpen en vertrouwen een vanzelfsprekendheid is. Een omgeving waar je mag twijfelen en aandacht is voor pedagogiek van de ziel.

Bekijk hieronder de nieuwe bloeiklassen in de maanden mei en juni!
Date jezelf: wie ben jij? (22 mei)

Liefde gaat niet over rozen, dus gun jezelf een stevige blik in de spiegel. Hoe blijf je open na afwijzing? Waarom val je steeds weer in dezelfde valkuil? Is het slim om hard to get te spelen? We reflecteren op prikkelende perspectieven op de liefde en gaan aan de slag met je kernwaarden. In deze bloeiklas voor singles verdiepen we ons in zinvol daten en leer je wat liefde voor jou betekent.

lees meer
Over relaties (29 mei)

Hoe uit jij de liefde? Welke liefdestaal spreekt je partner? Een relatie blijft een groeiproces, of je nu kort of langer bij elkaar bent. Tijdens deze bloeiklas verkennen en verdiepen we de liefdesrelatie. Ook doe je allerlei tips and tricks op over liefde in de praktijk. Wat is er nodig voor een bloeiend liefdesleven?

lees meer
Bloeiklas voor Singles (7 juni)

Alles is liefde, maar hoe kom je aan die ideale match? We duiken in de oneindige wereld van singles, speeddaten met eisenlijstjes en geven je een andere kijk op daten. Deze bloeiklas geeft inzicht in je eigen verlangens, valkuilen in de liefde en aangeleerd datinggedrag. Wat zijn je valkuilen? Op welke plekken kom je eigenlijk en hoe bepaal je wie je zoekt?

lees meer
Even goede vrienden? (12 juni)

Goede relaties zijn goed voor je gezondheid, geluk en brein. Maar een duurzame vriendschap is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat betekent vriendschap voor jou? Door Facebook en LinkedIn breid je je vriendenkring uit met één muisklik. Maar wat is een échte vriend of vriendin eigenlijk? In deze bloeiklas dagen we je uit met praktische oefeningen, persoonlijke reflectie en prikkelende ideeën.

lees meer

Bel me terug Stel een vraag