Nl En print deze pagina
De Kwekerij

De Kwekerij

De Kwekerij biedt in samenwerking met de Rode Hoed een plek voor twintigers om samen levenswijsheid te ontdekken en in praktijk te brengen.

Tussen de feestjes, baantjes en colleges onderzoek je het leven, om te merken dat je langzaam volwassen wordt. Maar hoe doe je dat? De plekken waar studenten worden opgeleid brengen vooral kennis over, maar de meeste levensvragen van studenten komen niet aan de orde. Hoe ga je om met alleen-zijn, de waarde van je werk, liefde, geluk, succes, ziekte en natuur?

De Kwekerij wil studenten een plek bieden waar je kwetsbaar mag zijn, waar sloomheid en diepgang gewaardeerd worden en waar je elkaar kunt helpen op de weg naar volwassenheid. Ongeacht waar je vandaan komt of hoe je in het leven staat. Waar heldere lichten kunnen rijpen en vertrouwen een vanzelfsprekendheid is. Een omgeving waar je mag twijfelen en aandacht is voor pedagogiek van de ziel.

Bekijk hieronder de nieuwe bloeiklassen in de maanden oktober tot en met december!

Maandag 2 oktober
Bloeiklas over het Leven: Waarom willen we steeds iets nieuws?

Ben jij al uitgekeken op je iPhone 6? Of op je date, huis of werk? Waarom zijn we snel verveeld en afgeleid? Altijd op zoek naar iets nieuws? Socioloog Zygmunt Bauman noemt de moderne mens een toerist: we komen aan, vermaken ons, consumeren en vliegen weer weg - zonder echt verbinding aan te gaan. Waarom kunnen we niet meer volstaan met een 'saai' leven?

Klik hier voor meer info en kaarten.

Maandag 16 oktober
Bloeiklas voor de Millennial: Wie ben je?

Een elementaire vraag: wie ben je? Niet je naam, studie, werk of woonplaats maar een oprechte blik in de spiegel. Wat drijft jou? Waarmee voed jij je? Ben je een echte millennial, met keuzestress en prestatiedruk? Of blijf je kalm in een omgeving vol burn-outs, dips en depressies? Samen onderzoeken we de ideaalbeelden van onze samenleving en verdiepen ons in onze persoonlijke identiteit en waarden.

Klik hier voor meer info en kaarten.

Donderdag 26 oktober - wegens omstandigheden geannuleerd
Mestival: Over dwalen, idealen en daden

'We dwalen door dit tijdperk, zonder te weten waar we heen moeten gaan en wat we aan het doen zijn'. Aldus hoofdspreker van deze editie van Mestival en Denker des Vaderlands René ten Bos. In verschillende workshops zoeken we een antwoord op de volgende vragen: Wat is de macht van de mens in deze tijd van grootschalige veranderingen? En wat hebben we nodig om niet te verdwalen?

Maandag 30 oktober - wegens omstandigheden geannuleerd

Bloeiklas voor Singles: Make love, maar hoe?

Alles is liefde, maar liefde lijkt soms ook onmogelijk - en dat in een tijd van eindeloze mogelijkheden. Want hoe vind je jouw match tussen de honderden virtuele matches? Waar ligt de balans tussen je eigen verlangens en behoeftes en de ander? Vanavond maak je kennis met een nieuwe visie op relaties. We duiken in de wereld van singles, speeddaten en nemen je eisenlijstje onder de loep. Wat verwacht jij?

Woensdag 15 november

Bloeiklas over het Leven: Wat moet je met eenzaamheid?

Voel jij je wel eens eenzaam? Eenzaamheid lijkt een taboe, zeker onder onze generatie. Hoe kan je nou eenzaam zijn als je zoveel vrienden hebt en alleen maar mooie foto's op Facebook zet? We praten soms over een dipje of depressie, maar is er eigenlijk iets aan te doen?

Maandag 27 november - wegens omstandigheden geannuleerd

Bloeiklas voor de Millennial: Wat wil ik?

Hoe ontdek je wat je wilt? Als twintiger sta je in de bloei van het leven. Maar soms zie je door alle 'kansbomen' het bos niet meer. Iedereen is druk en doet z'n best, maar werken we ook ergens naartoe? Vanavond maken we tijd vrij voor reflectie. Met behulp van meditatie, visualisatie en creatieve werkvormen gaan we dieper in op je verlangens, drijfveren en (on)bewuste beperkingen.

Maandag 11 december - wegens omstandigheden geannuleerd

Bloeiklas voor Singles Ga anders daten!

Liefde gaat niet over rozen, dus gun jezelf een stevige blik in de spiegel. Wat betekent liefde voor jou? Wat zoek je eigenlijk in een partner? Waarom beland je steeds in dezelfde valkuil?
Bel me terug Stel een vraag