Nl En print deze pagina
De Kwekerij

De Kwekerij

De Kwekerij biedt in samenwerking met de Rode Hoed een plek voor twintigers om samen levenswijsheid te ontdekken en in praktijk te brengen.

Tussen de feestjes, baantjes en colleges onderzoek je het leven, om te merken dat je langzaam volwassen wordt. Maar hoe doe je dat? De plekken waar studenten worden opgeleid brengen vooral kennis over, maar de meeste levensvragen van studenten komen niet aan de orde. Hoe ga je om met alleen-zijn, de waarde van je werk, liefde, geluk, succes, ziekte en natuur?

De Kwekerij wil studenten een plek bieden waar je kwetsbaar mag zijn, waar sloomheid en diepgang gewaardeerd wordt en waar je elkaar kunt helpen op de weg naar volwassenheid. Ongeacht waar je vandaan komt of hoe je in het leven staat. Waar helderen lichten kunnen rijpen en vertrouwen een vanzelfsprekendheid is. Een omgeving waar je mag twijfelen en aandacht is voor pedagogiek van de ziel.

Contact: kwekerij@rodehoed.nlBloeiklas voor Singles - over liefde, spiritualiteit en daten

Unieke bloeiklassen voor twintigers over alle ins and outs van zinvol daten. We dagen je uit met praktische oefeningen, persoonlijke reflectie en prikkelende ideeën over je datingleven. Hierbij maken we o.a. gebruik van materiaal van de psychologen Aukelien van Abbema en Henry Cloud. Deel je ervaringen, leer nieuwe twintigers kennen en krijg inspiratie om te bloeien! 

lees meer
Bloeiklas over het Leven - een persoonlijke en ontregelende broedplaats

Veel van de belangrijke keuzes die we maken komen voort uit zaken die we onbewust geloven. De hoogste tijd om dit eens te onderzoeken. Wat is voor jou belangrijk in het leven? Door welke ideeën of mensen word jij uitgedaagd? We delen persoonlijke ervaringen, bieden creatieve oefeningen, putten uit religieuze en filosofische bronnen en testen onze aannames. Speel jij nog op safe?

lees meer
Bloeiklas voor Twintigers - over bewust groeien

Als twintiger sta je in de bloei van je leven. Maar soms zie je door alle ‘kansbomen’ het bos niet meer. In deze bloeiklassen behandelen we thema's die twintigers bezighouden. Keuzestress, carrière maken, de drang je te onderscheiden, het waarmaken van dromen en de onzekerheden die daarbij komen kijken.

lees meer

Bel me terug Stel een vraag