Nl En print deze pagina
De Schoonheidssalon

De Schoonheidssalon

In de schoonheidssalon gaan jonge feministen de strijd aan met hardnekkige beeldvorming. In samenwerking met feministisch collectief De Bovengrondse.

 

Programma

Maandag 17 september 2018: Bloody Hormones
klik hier voor meer info en kaarten

Het wemelt van de vooroordelen, aannames en mythes rondom hormonen. Hormonen zijn hot topic, volgens de anti-hormonale-anticonceptie-artikelen en #freebleeding-hastags. Vanavond zoomen we in een korte biologieles op hun rol in het menselijk lichaam. We ontmantelen onwaarheden en maken korte metten met hormonaal nepnieuws. Met experts en ervaringsdeskundigen - en dat zijn we allemaal, dus praat mee! 

 

Maandag 14 mei 2018: digital feminism

klik hier voor meer info en kaarten

Vanavond onderzoeken we de gecompliceerde relatie tussen feminisme en social media. Met journalisten, wetenschappers en actievoerders vragen we: Hoe manoeuvreren we ons als jonge feministen op de ingewikkelde wegen van sociale media? Hoe kunnen we de digitale wereld inzetten voor emancipatie en gelijkwaardigheid? Met: Clarice M.D. GargardEmma Harjadi HermanDr. Sanne Koevoets.

 

Dinsdag 10 april 2018: #metoo - drie generaties feministen in gesprek
klik hier voor meer info en kaarten

Toen de #metoo-discussie losbarstte, toonden zeker niet alle vrouwen zich solidair met elkaar. Veel oudere feministes verweten de jongere generatie van slachtofferschap. In deze Schoonheidssalon gaan we in gesprek met drie generaties vrouwen over seksualiteit, machtsmisbruik en samen strijden. Met Justine van Beek, Marja Pruis, Aynouk Tan, Nur Aydin, Margo van de Linde.

 

Maandag 27 november 2017: Hoe komen we van het perfecte plaatje af?
klik hier voor meer info en kaarten

Voldoe jij aan het schoonheidsideaal? Ben je dun en jong? Met een gave huid, volle billen en platte buik? Pronte borsten, een symmetrisch gezicht en een volle bos haar? Het schoonheidsideaal is een hardnekkige en strenge norm, waar we allemaal aan proberen te voldoen. Wij zijn klaar met de macht die het heeft. In De Schoonheidssalon gaan we daarom niet op zoek naar nieuwe idealen, maar gaan we onszelf bevrijden uit het keurslijf van de schoonheid. Met Sunny Bergman, Ashaki Leito, Roziena Salihu, Berna Toprak en Shula Tas.

 
Bel me terug Stel een vraag