Nl En print deze pagina
Geschiedenis

Geschiedenis

Het kleine rode hoedje in onze gevel herinnert aan de tijd dat op ons adres een hoedenmakerij was gevestigd. Daar werd in de 17de eeuw in de achtertuin een Remonstrantse schuilkerk gebouwd, waarin sinds 14 september 1989 ons debatcentrum is gevestigd.

De bewogen geschiedenis van de Rode Hoed is te boek gesteld door Anneloes Timmerije. Het eerste exemplaar is uitgereikt op het 25 jarig jubileum van de Rode Hoed. Hier kunt u een jubileumboek kopen. Hieronder kunt u vele live-registraties die zijn opgenomen in de Rode Hoed terugzien.TV Opnames

Hier in onze schuilkerk ging op 6 oktober 1990 de eerste uitzending van Sonja op Zaterdag de lucht in en werd op 25 januari 2005 de laatste aflevering van Het Lagerhuis opgenomen. Momenteel vinden hier wekelijks de opnames plaats voor het TV programma 'De Nieuwe Wereld' van de IKON.

lees meer
Maatschappelijk debat

Met zijn debatten is de Rode Hoed kritisch volger en aanjager van de maatschappelijke en politieke discussie. De Rode Hoed streeft naar verkennende en verbindende debatten waarin tegenstellingen worden overbrugd en nieuwe inzichten ontstaan.

lees meer
Concerten

In de Rode Hoed zijn de afgelopen 25 jaar vele muziekstijlen voorbijgekomen. Van Norah Jones, Trijntje Oosterhuis, Jacqueline Govaert tot Anouk die haar Birds clip deels in de Oosterhuiszaal opnam. 

lees meer
H.J. Schoo-lezing

De H.J. Schoo-lezing is genoemd naar Hendrik Jan Schoo, de in 2007 overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

lees meer
Abel Herzberglezing

De Abel Herzberglezing bestaat net zo als de Rode Hoed 27 jaar. In samenwerking met Trouw spreken prominenten een lezing uit ter nagedachtenis aan de advocaat, procureur, toneel- en (kroniek)schrijver en essayist Abel Herzberg (Amsterdam, 1893-1989).

lees meer

Bel me terug Stel een vraag